On Küçük Nefes

1 Aralık 2014 Pazartesi

| | |
 
 
                     Kacey ve Livie iki kız kardeş. Kacey ,kız kardeşi  Livie dışında tüm değer verdiği insanları geçirdiği bir trafik kazasında kaybetmiş. Yaşama tutunmasını sağlayan tek şey olan kız kardeşi ile birlikte hayatta kalan tek yakınları aşırı dindar teyzeleri  ve tacizci enişteleri ile yaşamaya başlamışlar. Eniştelerinin tacizlerine  bir de kendilerine kalan tüm parayı kumarda kaybetmesi eklenince daha fazla dayanamayarak bir gün bir otobüse atlayıp evlerini terk ediyorlar. Miami'de bir daire kiralayıp oraya yerleşiyorlar. Yeni bir başlangıç yapmak , yeni bir hayat kurmak Kacey'nin amacı. Geçmişin can yakan izlerinden kurtulmaya, olan biten her şeyi unutmaya çalışıyor ama nafile.
 
                   Kacey, kardeşi Livie dışında kimsenin ellerine dokunamıyor. Eski Kacey o kazada ölmüş ve geriye karmakarışık , bir yıl boyunca parçalanan bedenini tamir etmeye uğraşmış ama paramparça ruhuna pek bir şey yapamamış bir kız kalmış. Sürekli kaza anında arabanın içinde sıkıştığı ve annesinin son nefes alışını duyduğu kabuslar görüyor. Kendisini , onu mutlu edecek herkese her şeye kapatmış adeta.
          Yeni taşındıkları dairede yakışıklı, karizmatik , seksi ve etkileyici komşuları Trent hayatlarını değiştirebilecek mi ? Kacey etrafına ördüğü duvarları yıkıp yine eski mutlu kız mı olacak ? Trent Kacey'i geri getirmeyi başarabilecek mi? Umutla okuyoruz bu sayfaları. Kacey'nin içinde bulunduğu ruh halinden kurtulmasını istiyoruz biz de okuyucu olarak. (Okuyucuyu hikayesine ortak eden yazarlara bayıldığımı söylemiş miydim;) )
 
       Hepsi hayattan bi şekilde tokat yemiş , yaraları yaralarına değdiği için birbirlerine sığınan insanların yaşadığı bir apartman. Fırtına ve minik kızı Mia, Pete ve yılanı Lenny , ev sahibi Tanner, Kacey ve kız kardeşi Livia ve Trent ....
 
     Kolay okunan , akıcı dili , eğlenceli karakterleri ile bir iki günde bitireceğiniz bir kitap On Küçük Nefes. Yazar bizim için kitabın ilerleyen bölümlerinde şoke eden bir sürpriz de hazırlamış. Çok okumanın kazandırdığı bir meziyet midir yoksa bir önsezi mi bilmem ama bir çok kitabı okurken bu tarz sürprizleri daha başlarda asıl mevzuyu anlayarak berbat etmişliğim vardır. Bu kitapta da öyle oldu ama yanılmadığımı görmek mutlu etti yine beni. Ben kitaptan (okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklar) Grinin Elli Tonu havası aldım biraz. Orada da şahane bir aşk vardı aslında , kimsenin yapamadığını başaran kararlı bir genç kadın vardı. Ama gereksiz bir cinsellik ön plana çıkmış ve sanıyorum kitabı da rakiplerinin arasında ön plana çıkarmıştı. Burada da cinselliğin bu kadar yoğun kullanılması kitabın tarzı ile alakalı olmalı diye düşünüyorum.
 
       Özetle kolay okunan , yormayan , zorlamayan , insanın içini ısıtan sıcacık bir kitap okumak isteyenler, KRP Yayıncılık Hyperion Kitap'tan çıkan Ekim 2014 basımlı bu taze kitabı kaçırmasın derim. 
 
 
          
           Yazarı merak ederim ya ben hep, bu kez yazar hakkında "İlk kitabını ilkokulun kütüphanecisinin ve bir kutu pastel boyanın yardımı ile yayımladı. " bilgisini okuyunca daha bi çok merak ettim. Ontario Kanada'da dünyaya gelmiş. Aslında Tucker kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar hiçbir kitabı ayırt etmeden okuduğu için tek bir tarza bağlı kalmayan bir okuyucu imiş. Kocası , iki kızı ve bir çok dört ayaklı yaratık ile birlikte Toronto'nun dışındaki bir kasabada yaşıyormuş. Umarım başka kitapları da çevrilir dilimize.


          Kitaptan değil ama kitabın sonunda yazarın notundan aklımda kalan cümle ,
 
        "Bu kitap bir kişinin bile birkaç içki içtikten sonra direksiyon başına geçmesini engelleyebilirse, devasa bir adım atmış olur."
          
       Umarım öyle olur. Umarım her yıl binlerce kişinin alkollü araç kullanırken hayatını kaybetmesine rağmen biz ana haber bültenlerinde hala alkollü araç kullanırken trafik polisine yakalanan insanlar ve kaza haberleri görmeyiz.



  Hemen satın almak için kitapyurdu.com'u ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder