Evvel Zaman

1 Eylül 2014 Pazartesi

| | |







                Çok keyif alarak okuduğum bir kitap daha. Ercan Kesal'dan okuduğum ikinci kitap. İlki Peri Gazozu idi. Anı okumayı pek sevmememe rağmen çok ama çok beğenmiştim. Evvel Zaman ise bir film güncesi... Bir Zamanlar Anadolu'da filminin oluşum sürecinin anlatıldığı bir günce.
              
                Ercan Kesal filmin oluşum süreci içinde kendi yaşamından da o kadar dozunda paylaşımlarda bulunmuş ki. Tek kelime ile bayıldım diyebilirim.
 


                Bi çok yeni şey öğrendim.
                Bi çok insanı daha yakından tanıdım.
                Bi çok şeyi merak edip araştırmamı sağladı.
                Okurken bi taraftan hiç bitmesin istedim , bi taraftan da çabucak bitirip filmi izlemek için sabırsızlandım. ( Kitap biter bitmez filmi izlemeye başladım ama buraya yazma heyecanım ağır bastı.Filmi izlemeye ara verip şu an size yazıyorum. Yazmayı bitirince hemen filme dönücem çünkü yapım sürecine tanık olduğunuz bir filmi izlemek inanılmaz keyifli. Sanki filmi ben yapmışım gibi oldum vallahi :) ) 
                İzlemem gereken ne kadar çok Nuri Bilge Ceylan filmi olduğunu görüp kızdım kendime sinemayı ihmal ettiğim için. Okumam gereken bi sürü kitap adı not aldım.
                Bana kazandırdıkları özetle böyle. Daha ne olsun?
                Ne anlıyorsunuz şu kitaplardan , oku oku nereye kadar ? diyenlere sözüm.
                Ah bi bilseniz neler kaçırdığınızı ... Okuyun ya lütfen okuyun.
 
 
 
 
 
Bir Zamanlar Anadolu'daFilminin Fragmanı
 
 
Filmin Birkaç Farklı Afişi:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bir Zamanlar Anadolu'da Filmini İzlemek isterseniz sorunusuz çalışan bi link :)

 
 Nuri Bilge Ceylan Hakkında :


Nuri Bilge Ceylan'ın Filmleri
  • Bir Zamanlar Anadolu'da, 2011
  • Üç Maymun, 2008
  • İklimler, 2006
  • Uzak, 2002
  • Mayıs Sıkıntısı, 1999
  • Kasaba, 1997
  • Koza, 1995

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bende cok merak ettim simdi Ozlem'cim.Cunku Bir Zamanlar Anadolu'da yi seyretmis ve sevmistim.Ercan Kesal Peri Gazozu'nu okudugumda zaten cok etkilenmistim.Simdi bu kitabi okumak icinde sabirsizlaniyorum.

Unknown dedi ki...

Okuduğunuz kitabın birde filme uyarlandığını öğrenince,kapıldığınız his tarifi imkansız oluyor. Okumadığım bir kitap izlediğim bir film.
Kitabını okumak gerekli şimdi, içimde en büyük ayrıntı da bu,acaba kitaba sadık kalındı mı?

Kitapkurduikizannesi dedi ki...

Beyaz perdeye aktarılan kitaplar gibi değildi işte bu kitap. Onlar gibi "aaaa film olunca kitap özelliğini kaybetmiş. Ne kadar da yavan kalmış." vs dedirtmiyor insana. Çünkü zaten bu kitap filmin nasıl yapıldığını en başından anlatıyor. Senaryonun yazımı, mekan seçimleri, oyuncu seçimleri , çekimler ... Hepsini Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan ile birlikte birebir yaşatıyor size ...

Yorum Gönder