Yaz...

29 Ağustos 2014 Cuma

| | |
                     Okuma gruplarımdan biri olan Kitap Ağacı ile Ağustos ayı okumamızdı Yaz. Kürşat Başar'ın 11 yıl aradan sonra yazdığı yeni romanı. Daha önce hiç Kürşat Başar okumamıştım. Başucumda Müzik adlı kitabından çokça söz edildiğini ve şiddetle tavsiye edildiğini duymuştum. Ama hep söylüyorum ya okunacak çok kitap , çok yazar var ama okuyacak vakit (benim gibi çalışan bir ikiz annesi olunca hele ) az. Yetişemiyor insan ...

                Yaz'da tutkulu bir aşk var herseyden önce. Akıcı dili ve yalın anlatımı ile kolay okunacak bir yaz kitabı idi bana kalırsa. Hayata kayıplarla başlayan Murat ninesi ve babası ile birlikte Kıbrıs'ta , Kıbrıs'ın kaynadığı , Rumlarla Türklerin savaş halinde olduğu yıllarda yaşayan bir çocuk. Günümüzden geçmişe dönüşler yaparak anlatıyor hikayesini.

               Yaşadıkları bir olay nedeni ile ninesi ile birlikte İstanbul'a gelmek zorunda olan Murat zaten içine kapanık bir çocukken , hayatını evden neredeyse hiç çıkmayan kitaplarıyla başbaşa yaşayan bir adam olan amcasının yanında yaşamaya başlıyor. Yaşadıkları semt İstanbul'da o zamanlarda yazlık olarak kullanılan semtlerden biri. Kitabın semti anlattığı bölümleri çok keyif verdi bana bunu da parantez içinde belirteyim. Murat bir gün O'nu görüyor ve yaz geliyor.


           Bu tutkulu aşkı, belki ziyan olmuş hayatları ve sarsıcı hayat hikayelerini siz okuyun , ben daha fazla anlatmayayım.


           Bana göre kitapta eksik kalan bir nokta var. Beklentim o yönde olduğu için böyle hissettim belki de ... Kıbrıs'ta yaşananlara biraz daha fazla yer verilse imiş. Biraz daha detaylandırılsa imiş çok daha güzel olurmuş diye düşünüyorum. Belki de son zamanlarda okuduğum kitaplarda asıl konunun arka fonunda dönemin siyasal yapısı ve halkların yaşadıkları da anlatıldığı ve benim bunları okurken aldığım keyfi keşfetmemle alakalı idi bu beklenti.
           Sonuç olarak keyifle okunacak bir kitap. Sürprizlere hazır olun ve vakit kaybetmeden okuyun diyorum.
 
                                     Yazarımız ile ilgili daha çok şey bilmek isterseniz... 

4 yorum:

Nurcihan dedi ki...

Ben beğenmedim pek Özlemcim.. Başucumda Müzik kitabının heyecanı ile aldım.. Ancak karakterin okuma halleri, anlamlar ve kelimeler üzerinden detay detay aktardığı hayatı, kitabın ortalarını geçince birden paldır küldür gidiyor... Sadece hayatını aktarıyor.. O okuma halleri üzerinden kelimelerle oynayarak aksetmiyor olayları...

Kitapkurduikizannesi dedi ki...

Benim de çok çok beğendiğim söylenemez. Özellikle dediğim gibi beklentimi karşılamadı. Ama kolay okunacak yaz kitabı arayanlar için yine de tavsiye ettim.

Unknown dedi ki...

İşin aslı şu ki, sizde görüp okumak istedim. Ama eksik kalmış bir kitap olarak aklımda yer edinecek.

Kitapkurduikizannesi dedi ki...

Kesinlikle benim arşivime de eksik kalmış bir kitap olarak girdi By Lacivert. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Arka Bahçeme hoşgelmişsiniz.

Yorum Gönder