Germinal

21 Mayıs 2014 Çarşamba

| | |




         Kitap kardeşlerimle ( http://kitapkardesligi2013.blogspot.com.tr/ ) Emile Zola'dan  Germinal okuyacağımızdan bahsetmiştim daha önce. Ben de sevgili arkadaşım Tuğba'dan  ( http://dostguncesi.blogspot.com.tr/ ) alıp okumaya başladım bugün.
         Daha ilk sayfalardan şunu söyleyebilirim ki; hiç kimsenin hayalindeki meslek değil madencilik. Mecbur olunmuş , mecbur kalınmış madene inmeye. Yapılacak başka iş kalmayınca inilmiş yerin  kilometrelerce altına... Keşke böyle olmasaymış...Keşke böyle olmasaydı...
         Madencilerin yaşadıklarını anlamaya çalışmak için haydi gelin birlikte okuyalım... Anlayamayız belki tam olarak ama en azından deneyelim. Paylaşımlarımız esnasında belki bi nebze dile getirebiliriz sıkıntılarını...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim biz sana daha yakin olanlar ,senin o keyifli kitap paylasimlarindan faydalaniyorduk.Simdi bunu pek cok kisiye ulastirabilecek olman harika.

Kitapkurduikizannesi dedi ki...

Umarım benim aldığım keyfi bloguma yolu düşenler de alıyordur canım. Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

kitabı sanırım orta okulda okumuştum. şaşıyordum gerçekten böyle hayatlar nasıl oluyor, neden bunu yapıyorlar. emile zola'nın harika diline insan kendini kaptıramadan edemiyor. harika bir yer değiştirme gücü sağlıyor.
Özlem hanım! evet haklısınız, anlamak çok farklıdır. bilmek haberdar olmak anlamanın tümüm değildir.
yinede denemek empatiyi kurmak belki aynısını yaşayamayız fakat onlara saygımız ve sahiplenme duygumuz daha da güçlenir değil mi?
iyilik güzelliklerle.. selamlar

Yorum Gönder